TCF Training – Bodem Microbioom Microscoop Intensive (on-line)

Wil je weg van de chemie in de landbouw, dan kijk je naar de biologie in de bodem.

Hét fundament voor bodemvruchtbaarheid en plantweerbaarheid zit hem in die bodembiologie! Onze Conscious Farmer adviseurs bestuderen de bodembiologie onder de microscoop!

We trainen nu ook onze klanten (de bedrijven die wij adviseren) – vaak online – in het doen van microscopische quick-scans van hun bodem, compost of compost thee zodat ze zelf de biologische activiteit en kwaliteit kunnen beoordelen en verbeteren.

Een divers en actief bodemleven beschermt en voedt het gewas op geheel natuurlijke wijze, en … free of charge!

In onze Soil Microbioom Microscoop Intensive wordt u opgeleid in de volgende vaardigheden en begrippen:

  • het hanteren en kalibreren van je microscoop voor biologische beoordelingen,
  • het belang van het microbioom voor de bodemvruchtbaarheid en de vitaliteit van het gewas
  • het herkennen van de kritische elementen in het microbioom: bacteriën, schimmels, nematoden, protozoa, en het onderscheiden van de slechte van de goede.

Aan het einde van deze training bent u in staat de kwaliteit van de biologische activiteit in grond, compost en compostthee eenvoudig en snel te beoordelen op basis van een kwalitatieve visuele inspectie door middel van schaduwmicroscopie.

De praktische training bestaat uit 7 online trainingssessies van elk maximaal 1,5 uur plus 2,5 uur extra ondersteuning op afstand. De trainingssessies en ondersteuning worden gespreid over een periode van maximaal 2 tot 3 maanden. Het aantal deelnemers aan de training kan variëren van 1 tot maximaal 4. Succesvolle afronding van de cursus levert een TCF-cursuscertificaat op.