Omgeving en activiteiten

Het landschap rond Willingen en omliggende  dorpen is zeer afwisselend met prachtige bossen, weiden, riviertjes en meren. Een schitterend gebied voor iedereen die van rust en natuurschoon houdt.

Hier komen drie van de mooiste wandelgebieden bij elkaar: Hochsauerland, natuurpark Diemelsee en Waldecker Land met de gecertificeerde wandelpaden Uplandsteig en Rothaarsteig en toppen tot 843 m met een adembenemend mooi uitzicht. Wandelaars hebben honderden kilometers aan paden tot hun beschikking.
lokale wandelpaden
regionale wandelpaden

Willingen heeft het op een na grootste skigebied van het Sauerland met lange pistes, een moderne gondellift en vele langlaufloipen.

Willingen staat overigens niet alleen bekend als wintersport- en kuuroord, maar heeft zich ook ontwikkeld tot een hotspot voor mountainbike-liefhebbers. Het Sauerland heeft de beste downhill-fietsparken in Duitsland, geweldige tochten voor mountainbikers – maar ook prachtige fietspaden voor trekking – en familie-tochten.
MTB ZONE Bikepark
MTB routes voor kinderen

Het Sauerland biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden voor excursies naar familie-en recreatieattracties en in de omliggende meren kan men zwemmen, zeilen, waterskiën en kanovaren.
naar programma Familiensommer

Daarnaast zijn er vele geologische en culturele bezienswaardigheden en de historische stadjes en dorpjes in de omgeving zijn zeker een bezoek waard.

Het maakt niet uit of je deze regio in het voorjaar, in de zomer, herfst of in de winter bezoekt: in en om Willingen is altijd wat te doen.

Handige wandel- en fietsapps:
Komoot
Outdooractive
Hikeo web-app als je van openbaar vervoer gebruik maakt

Bettundbike
Wanderbares D.

Meer informatie?