Projecten

Westhof Bio, Duitsland, coaching en training

Westhof Bio is een biologisch glastuinbouwbedrijf met 10 hectare kassen op twee locaties in Duitsland. Het biologische glastuinbouwbedrijf Westhof is gestart in 2014 en maakt deel uit van de grotere Westhof-biogroep met in totaal meer dan duizend hectare aan biologische vollegrondsproducten.

De biologische kas van Westhof is ongeveer vijf jaar oud en zocht de expertise van The Conscious Farmer om het de bedrijfsprestaties van de biologische bedrijfsvoering te verbeteren in alle aspecten. De TCF begeleiding heeft al na één seizoen geleid tot significante verbeteringen in de productiviteit en winstgevendheid van de organisatie.

Wholesum, Arizona (US) and Mexico, coaching

Wholesum Harvest is een familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar groenten verbouwd. 30 jaar geleden is Wholesum gestopt met het gebruik van synthetische chemicaliën. Vandaag de dag is Wholesum Harvest een succesvol biologisch groenteteeltbedrijf met 27 hectare hightech kassen, 90 hectare plastic en shadehouses en 135 hectare open veld, verdeeld over drie locaties in de VS en Mexico.

Wholesum Harvest is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor verbetering en nodigde The Conscious Farmer uit om de biologische teelt van Wholesum Harvest te evalueren, met de nadruk op plantenvoeding, watergift, klimaat beheersing, ongedierte- en ziektebestrijding. TCF begeleidt nu de hoofd telers op drie locaties bij de verbetering van de teelt en de bedrijfsvoering. TCF ontwikkelde geintegreerde bemestingsadviezen, een preventieve en curatieve jaarplanning voor de biologische gewasbescherming en een practisch hygiene protocol voor de preventie en controle van diverse virussen.  

Höflergemüse, Nürnberg, Duitsland, nieuwe bio kas

Höflergemüse is een groentebedrijf in het Nürenberger Knoblauchsland. Het bedrijf is al 250 jaar in familiebezit. Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw werd er aan veeteelt en landbouw gedaan en werden er kleine hoeveelheden groenten verbouwd. In die tijd werden de goederen uitsluitend verkocht op de groente- en fruitmarkt van de stad Nürenberg. Vanaf 1955 werd de groenteteelt steeds belangrijker. Als gevolg daarvan werden de veeteelt en de teelt van voedergewassen opgegeven.

In 1965 werden de eerste kassen gebouwd. Höflergemüse heeft nu besloten om het bestaande kassenbedrijf met 5 tot 10 hectare uit te breiden en daarbij biologische teeltnormen te volgen. Het bedrijf zocht externe deskundigheid op het gebied van moderne biologische glastuinbouw en vond het bij The Conscious Farmer.

Tuinderij Vahl, Nederland, coaching

Tuinderij Vahl is een modern familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame productie van tomaten, paprika’s en komkommers voor de Nederlandse en Europese markt. Grotendeels op aardwarmte in kombinatie met houtgestookte kachels. De commerciële productiefaciliteit voor groenten onder glas heeft in Nederland een oppervlakte van 10,1 hectare, waarvan 2,5 hectare biologisch. In Duitsland hebben zij nog een gangbare kas van 6 hectare.

The Conscious Farmer begeleidt de biologisch telers van Tuinderij Vahl om de biologische teelt in alle aspecten van de bedrijfsvoering te verfijnen, daarbij de 2 managers van de biologische glastuinbouw worden met name gecoacht op het gebied van ongediertebestrijding, klimaatbeheersing, productiekwaliteit en kostenbeheersing.

Frutura, Oostenrijk, evaluatie

Frutura Fruit & Groenten heeft 230.000 m² aan glastuinbouw met gebruik van aardwarmte. Frutura opereert in overeenstemming met de wereldwijde inspanningen om het verbruik van fossiele brandstoffen als gevolg van de opwarming van de aarde sterk te verminderen.

Het doel van deTCF-beoordeling is om alle belangrijke aspecten van de moderne biologische glastuinbouw aan bod te laten komen, inclusief maar niet beperkt tot biologische bestrijding, klimaatbeheersing, bodemwijziging en bemesting, en arbeids- en kostenbeheersing. Het is een allesomvattende aanpak, simpelweg omdat de vele aspecten in een biologische kas nauw met elkaar verbonden zijn.