Projecten

Rijk Zwaan Promex, San Jose Inturbide, Guanajuato, Mexico, coaching

Rijk Zwaan Promex produceert zaden in San Jose Inturbide, in de staat Guanajuato in Mexico. De speciaal gebouwde zaadkwekerij ligt op een hoogte van 2.050 meter, waardoor de omstandigheden perfect zijn om het hele jaar door zaden te oogsten, met name voor tomaat en paprika.

Rijk Zwaan nam contact op met The Conscious Farmer om hun strategie voor gewasbescherming te herzien en een jaarplan te ontwikkelen voor biologische gewasbescherming, inclusief preventieve en curatieve maatregelen. Zonder het gebruik van synthetische chemische interventies zal de kwaliteit en veerkracht van hun zaden verbeteren. Het doel is dus om chemische interventies tot een minimum te beperken.

Rijk Zwaan heeft ook interesse om te kijken naar de biologische vitaliteit van teeltsubstraten en de invloed van het substraatbioma op de wortelkwaliteit.

logo Rijk Zwaan

Glade Groensager, Denemarken, coaching

Glade Groensager is een glastuinbouwbedrijf met verschillende locaties in Denemarken. Ze produceren komkommers, snackkomkommers en verschillende soorten tomaten, paprika’s en aubergines, zowel conventioneel als biologisch.

De expertise van The Conscious Farmer die we aan Glade Groensager hebben aangeboden behelst alle belangrijke aspecten van een modern (biologisch) kassenbedrijf. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, biologische gewasbescherming, klimaatbeheersing, conditionering van grond en substraat en bemesting, plus het beheer van arbeid en kosten.

Het management van het bedrijf is ook geïnteresseerd om meer te leren over de kwaliteit van compost en compostthee.

logo Glade Groensager

Western Sydney University, New South Wales, Australia, technische input in masterplanstudie

De Western Sydney University is bezig met het opzetten van een Agri Tech Hub van zes hectare op de Hawkesbury campus van de universiteit. Dit omvat een hightech kas met partners uit de industrie, ondersteund door industriële onderzoek clusters op het gebied van voedseltechnologie, landgebruik beheer en consumentenvraag.

Het draait allemaal om de ontwikkeling van een duurzame benadering van de toekomstige randstedelijke landbouw, verrijkt met geavanceerde landbouwtechnologie en met co-locatieruimte voor industrie en onderzoek.

De consultants van The Conscious Farmer maken deel uit van een multidisciplinair team onder leiding van Arup consulting engineers. Wij leveren technische input in de concept-masterplanstudie en delen praktische ervaring en expertise in de planning en het ontwerp van agrofoodclusters en moderne, duurzame agrofoodproductiesystemen.

logo Western Sydney University

Mr Lucky, Mexico, coaching and training

Mr. Lucky is een 100% Mexicaans bedrijf met meer dan drie decennia ervaring in de productie, ontwikkeling, marketing en distributie van 100% biologische verse groenteproducten, het hele jaar door. Alle producten worden verwerkt en verkocht volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Het bedrijf breidt zijn biologische kasproductiecapaciteit voortdurend uit; begin 2023 bewerkt Mr Lucky een totaal van 50 hectare.

Het team van Mr Lucky zoekt de expertise van The Conscious Farmer om te leren over alle aspecten en om een gedegen en effectieve aanpak te ontwikkelen voor de biologische bestrijding van ziekten en plagen. Dit omvat onder meer de eliminatie, preventie en bestrijding van het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV).

NatureSweet, Mexico, coaching and training

NatureSweet is een landbouwbedrijf gevestigd in de VS en actief in Mexico. Het bedrijf werkt voortdurend aan het creëren van de beste impact voor hun mensen, hun producten en de planeet Aarde. NatureSweet concentreert zich op de productie van kastomaten. Ze produceren het hele jaar door op 600 hectare kassen op vijf verschillende locaties. De totale productie is gebaseerd op kokossubstraten. Het bedrijf experimenteert nu met substraten van lokale oorsprong om toekomstige verstoringen van de aanvoer te voorkomen.

Het team van NatureSweet heeft een beroep gedaan op The Conscious Farmer om ervaring en expertise uit te wisselen en is actief bezig ons protocol voor de eliminatie, preventie en bestrijding van het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) te implementeren.

Singapore Food Agency, benchmarks voor moderne duurzame landbouw- en voedingsmiddelenproductie

Het Singapore Food Agency (SFA) heeft plannen aangekondigd voor een masterplan voor ongeveer 390 hectare in het gebied Lim Chu Kang in Singapore. Het doel is een hightech, zeer productieve en grondstofzuinige cluster in de agrovoedingssector te creëren, met als doel tegen 2030 voor 30% zelfvoorzienend te zijn. Deze nationale visie wordt vaak aangeduid als “30 by 30”.

The Conscious Farmer maakte deel uit van een multidisciplinair team onder leiding van Arup consulting engineers. Onze consultants leverden technische input voor de voorbereidende studie die de volgende onderwerpen omvat:
Voorzien in wereldwijde benchmarks voor productiviteit en efficiënt gebruik van grondbronnen bij hightech productiesystemen voor groenten, paddenstoelen en vis en schaaldieren;
Praktische ervaring in het ontwerpen van agrofood clusters en moderne duurzame agrofood productiesystemen delen;
Mogelijkheden en beperkingen identificeren voor co-locatie en gedeelde diensten, zoals water- en afvalverwerkingssystemen;
Actieve en passieve biosecurity maatregelen aanbevelen.

Heenat Salma Farm, Qatar, experiment

The Conscious Farmer is betrokken bij een proefproject op de 100% biologische Heenat Salma Farm in Qatar. Het bedrijf wil in het droge land gebieden met een levende bodem opbouwen door de ontwikkeling en toepassing van biologisch actieve compost, compostthee en biotische boosters.
Een levende bodem is dringend nodig om de landbouw duurzaam te maken, zowel in biologische als conventionele productiesystemen. Een levende bodem houdt water en voedingsstoffen vast en voedt en beschermt planten op natuurlijke wijze, waardoor de behoefte aan externe input afneemt.

Het team van Heenat Salma Agri leert hoe het de voorwaarden kan scheppen om de bodem te vitaliseren met het breedst mogelijke spectrum van microbiologie van het bodemleven, die de gewassen op natuurlijke wijze voeden en beschermen.

Nordic Greens, Zweden en Denemarken, coaching

Nordic Greens is de grootste tomatenleverancier in Denemarken en Zweden en exploiteert ongeveer 30 hectare kassen, inclusief 2 hectare sla. Het bedrijf levert jaarlijks 20.000 ton tomaten aan supermarkten.
Het bedrijf heeft een enorm veel zorg voor zijn tomaten, en het milieu ligt hem na aan het hart. Zo laat men hommels de tomatenbloemen bestuiven en nuttige insecten eventuele plagen in de kassen bestrijden. Er wordt uitsluitend verwarmd met afvalwarmte en de irrigatie wordt bij voorkeur gedaan met opgevangen regenwater. Ook gebruikt Nordic Greens alleen herbruikbaar karton en plastic voor hun verpakkingen.

Nordic Greens zoekt de expertise van The Conscious Farmer met betrekking tot alle aspecten van een moderne biologische kas, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: de kwaliteit van bodem en substraat, bemesting, en biologische ongediertebestrijding; in het bijzonder de strategie en het beheer van de kosten.

logo Nordic Greens

BioVerbeek in Limburg, Nederland, coaching en training

BioVerbeek is een modern biologisch tuinbouwbedrijf en levert biologische producten aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in binnen- en buitenland.
De familie Verbeek is al generaties lang actief in de tuinbouw. De drie broers begonnen eind jaren zeventig als gangbare telers. Uit gezamenlijk idealisme besloten zij eind 1997 de bestaande bedrijven om te schakelen naar een biologische wijze van telen. BioVerbeek teelt in de volle grond en maakt gebruik van compost en compost thee die ze zelf maken van het eigen plantafval. BioVerbeek heeft in totaal 10 hectare glas in beheer op drie locaties.

De gebroeders Verbeek zijn continu op zoek naar hoogwaardige expertise in de moderne biologische glastuinbouw. The Conscious Farmer werd gevraagd haar waarde toe te voegen – de puntjes op de i – op alle aspecten van de biologische glastuinbouw. Inclusief de online training Soil Microbiome Microscopy Intensive quick scan bodembiologie.

Westhof Bio, Duitsland, coaching en training

Westhof Bio is een biologisch glastuinbouwbedrijf met tien hectare kassen op twee locaties in Duitsland. Het bedrijf is gestart in 2014 en maakt deel uit van de grotere Westhof-biogroep met in totaal meer dan duizend hectare aan biologische vollegrondsproducten.

Westhof zocht de expertise van The Conscious Farmer om de bedrijfsprestaties van de biologische bedrijfsvoering te verbeteren in alle aspecten. Onze begeleiding heeft al na één seizoen geleid tot significante verbeteringen in de productiviteit en winstgevendheid van de organisatie.
Jakob Johannson, Hoofdteler Hennstedter Gewächshaus:
“In het geheel kijk ik terug op een periode van bijna drie seizoenen waarin ik met TCF heb samengewerkt. Twee daarvan waren de beste en meest succesvolle, productieve jaren die ons bedrijf ooit heeft gehad.”

Wholesum, Arizona (VS) en Mexico, coaching

Wholesum Harvest is een familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar groenten verbouwt. 30 jaar geleden is het bedrijf gestopt met het gebruik van synthetische chemicaliën. Vandaag de dag is Wholesum Harvest een succesvol biologisch groenteteeltbedrijf met meer dan 30 hectare hightech kassen en meer dan 15 hectare Pad&Fan-kassen, verdeeld over twee locaties in de Verenigde Staten en Mexico.

Wholesum Harvest is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor verbetering en nodigde The Conscious Farmer uit om de biologische teelt te evalueren op alle aspecten van de teelt en bedrijfsvoering, met de nadruk op plantenvoeding, watergift, klimaatbeheersing en biologische bestrijding.

Onze consultants begeleiden nu de hoofdtelers op twee locaties bij de verbetering van de teelt en de bedrijfsvoering. Zij ontwikkelden geïntegreerde bemestingsadviezen, een preventieve en curatieve jaarplanning voor de biologische gewasbescherming en een praktisch hygiëne protocol voor de preventie en controle van diverse virussen.
Ook werd een online training Soil Microbiome Microscopy Intensive gegeven voor de Research & Development medewerkers, om een quick scan te kunnen doen op de vitaliteit van de microbiologie in bodem, substraat en compost.

Tuinderij Vahl, Nederland, coaching

Tuinderij Vahl is een modern familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame productie van tomaten, paprika’s en komkommers voor de Nederlandse en Europese markt. Er wordt grotendeels gewerkt op aardwarmte in kombinatie met hout gestookte kachels. De commerciële productiefaciliteit voor groenten onder glas heeft in Nederland een oppervlakte van 12,6 hectare, waarvan 2,5 hectare biologisch. In Duitsland hebben zij nog een gangbare kas van vier hectare.

The Conscious Farmer begeleidt de biologische telers van Tuinderij Vahl om de biologische teelt in alle aspecten van de bedrijfsvoering te verfijnen. Daarbij worden de twee managers van de biologische glastuinbouw met name begeleid op het gebied van biologische bestrijding, klimaatbeheersing, productiekwaliteit en kostenbeheersing.

Frutura, Oostenrijk, evaluatie

Frutura Fruit & Groenten heeft 27 hectare aan glastuinbouw, waarvan acht hectare biologisch. Frutura maakt gebruik van aardwarmte en opereert daarmee in overeenstemming met de wereldwijde inspanningen om het verbruik van fossiele brandstoffen, als gevolg van de opwarming van de aarde, sterk te verminderen.

Het doel van de begeleiding van onze consultants is om alle belangrijke aspecten van de moderne biologische glastuinbouw aan bod te laten komen, inclusief maar niet beperkt tot biologische bestrijding, klimaatbeheersing en bodemwijziging en bemesting. Het betreft een allesomvattende aanpak, simpelweg omdat de vele aspecten in een biologische kas nauw met elkaar verbonden zijn.