Projecten

Alfred Pedersen & Søn, Zweden en Denemarken, coaching

Alfred Pedersen & Søn is de grootste tomatenleverancier in Denemarken en Zweden (Nordic Greens) en exploiteert ongeveer 30 hectare kassen, inclusief 2 hectare sla. Pedersen levert jaarlijks 20.000 ton tomaten aan supermarkten.
Het bedrijf heeft een enorm veel zorg voor zijn tomaten, en het milieu ligt hem na aan het hart. Zo laat men hommels de tomatenbloemen bestuiven en nuttige insecten eventuele plagen in de kassen bestrijden. Er wordt uitsluitend verwarmd met afvalwarmte en de irrigatie wordt bij voorkeur gedaan met opgevangen regenwater. Ook gebruikt Pedersen alleen herbruikbaar karton en plastic voor hun verpakkingen.

Alfred Pedersen zoekt de expertise van The Conscious Farmer met betrekking tot alle aspecten van een moderne biologische kas, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: de kwaliteit van bodem en substraat, bemesting, en biologische ongediertebestrijding; in het bijzonder de strategie en het beheer van de kosten.

BioVerbeek in Limburg, Nederland, coaching en training

BioVerbeek is een modern biologisch tuinbouwbedrijf en levert biologische producten aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in binnen- en buitenland.
De familie Verbeek is al generaties lang actief in de tuinbouw. De drie broers begonnen eind jaren zeventig als gangbare telers. Uit gezamenlijk idealisme besloten zij eind 1997 de bestaande bedrijven om te schakelen naar een biologische wijze van telen. BioVerbeek teelt in de volle grond en maakt gebruik van compost en compost thee die ze zelf maken van het eigen plantafval. BioVerbeek heeft in totaal 10 hectare glas in beheer op drie locaties.

De gebroeders Verbeek zijn continu op zoek naar hoogwaardige expertise in de moderne biologische glastuinbouw. The Conscious Farmer werd gevraagd haar waarde toe te voegen – de puntjes op de i – op alle aspecten van de biologische glastuinbouw. Inclusief de online training Soil Microbiome Microscopy Intensive quick scan bodembiologie.

Westhof Bio, Duitsland, coaching en training

Westhof Bio is een biologisch glastuinbouwbedrijf met tien hectare kassen op twee locaties in Duitsland. Het bedrijf is gestart in 2014 en maakt deel uit van de grotere Westhof-biogroep met in totaal meer dan duizend hectare aan biologische vollegrondsproducten.

Westhof zocht de expertise van The Conscious Farmer om de bedrijfsprestaties van de biologische bedrijfsvoering te verbeteren in alle aspecten. Onze begeleiding heeft al na één seizoen geleid tot significante verbeteringen in de productiviteit en winstgevendheid van de organisatie.
Jakob Johannson, Hoofdteler Hennstedter Gewächshaus:
“In het geheel kijk ik terug op een periode van bijna drie seizoenen waarin ik met TCF heb samengewerkt. Twee daarvan waren de beste en meest succesvolle, productieve jaren die ons bedrijf ooit heeft gehad.”

Wholesum, Arizona (VS) en Mexico, coaching

Wholesum Harvest is een familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar groenten verbouwt. 30 jaar geleden is het bedrijf gestopt met het gebruik van synthetische chemicaliën. Vandaag de dag is Wholesum Harvest een succesvol biologisch groenteteeltbedrijf met meer dan 30 hectare hightech kassen en meer dan 15 hectare Pad&Fan-kassen, verdeeld over twee locaties in de Verenigde Staten en Mexico.

Wholesum Harvest is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor verbetering en nodigde The Conscious Farmer uit om de biologische teelt te evalueren op alle aspecten van de teelt en bedrijfsvoering, met de nadruk op plantenvoeding, watergift, klimaatbeheersing en biologische bestrijding.

Onze consultants begeleiden nu de hoofdtelers op twee locaties bij de verbetering van de teelt en de bedrijfsvoering. Zij ontwikkelden geïntegreerde bemestingsadviezen, een preventieve en curatieve jaarplanning voor de biologische gewasbescherming en een praktisch hygiëne protocol voor de preventie en controle van diverse virussen.
Ook werd een online training Soil Microbiome Microscopy Intensive gegeven voor de Research & Development medewerkers, om een quick scan te kunnen doen op de vitaliteit van de microbiologie in bodem, substraat en compost.

Tuinderij Vahl, Nederland, coaching

Tuinderij Vahl is een modern familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame productie van tomaten, paprika’s en komkommers voor de Nederlandse en Europese markt. Er wordt grotendeels gewerkt op aardwarmte in kombinatie met hout gestookte kachels. De commerciële productiefaciliteit voor groenten onder glas heeft in Nederland een oppervlakte van 12,6 hectare, waarvan 2,5 hectare biologisch. In Duitsland hebben zij nog een gangbare kas van vier hectare.

The Conscious Farmer begeleidt de biologische telers van Tuinderij Vahl om de biologische teelt in alle aspecten van de bedrijfsvoering te verfijnen. Daarbij worden de twee managers van de biologische glastuinbouw met name begeleid op het gebied van biologische bestrijding, klimaatbeheersing, productiekwaliteit en kostenbeheersing.

Frutura, Oostenrijk, evaluatie

Frutura Fruit & Groenten heeft 27 hectare aan glastuinbouw, waarvan acht hectare biologisch. Frutura maakt gebruik van aardwarmte en opereert daarmee in overeenstemming met de wereldwijde inspanningen om het verbruik van fossiele brandstoffen, als gevolg van de opwarming van de aarde, sterk te verminderen.

Het doel van de begeleiding van onze consultants is om alle belangrijke aspecten van de moderne biologische glastuinbouw aan bod te laten komen, inclusief maar niet beperkt tot biologische bestrijding, klimaatbeheersing en bodemwijziging en bemesting. Het betreft een allesomvattende aanpak, simpelweg omdat de vele aspecten in een biologische kas nauw met elkaar verbonden zijn.